אוכל
מתכון לפילמני במילוי גבינה עם רוטב דובדבנים
 המתכון של איגור לפילמני במילוי גבינה עם רוטב דובדבנים   צילום : שירן כרמל 
את הטיול של חגי לרנר מסביב לעולם נסיים כמובן עם כיסונים מתוקים, פילמני (ברוסיה) או טורטליני (באיטליה), בכל מקרה מדובר במתכון משגע במילוי של גבינת טבורוג עם רוטב דובדבנים ושמנת חמוצה

צורת הקיפול הזו שברוסיה קוראים לה פילמני ובאיטליה טורטלי או טורטליני (כשהם קטנים יותר), שמורה לרוב למלית בשרית ולעיתים מוגשת במרק.

 

איגור "אב הבית" שלנו בביה"ס לבישול, נתן לי את המתכון. עד עכשיו לא ממש הבנתי אם נתן את אישורו לחילול הקודש שביצעתי פה, או בעיקר רצה שאעזוב אותו כבר בשקט.

 

>> בטור הקודם הכנו אניולוטי במילוי דלעת וגבינות

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעה וחצי | כמות: 50 כיסונים | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבצק:


600 גרם קמח


200 מ"ל מים


1 ביצה


2 כפות סוכר


קורט מלח


 

למלית:


250 גבינת טבורוג או "טוב טעם", "כנען" ודומות


2 כפות סוכר


קליפה מגורדת מחצי לימון


1 חלמון


 

לרוטב:


300 גרם דובדבנים קפואים


200 גרם סוכר


2 כפות ברנדי או גרנד מרינייה או ליקר אחר לפי טעמכם


 

להגשה:


שמנת חמוצה


אופן הכנה:

 

הבצק:

 

  • בקערה בינונית מערבבים את הקמח, המלח והשמן, בעזרת כף עץ.
  • מוסיפים מים רותחים ומערבבים עד היווצרות גוש בצק.
  • מוסיפים את הביצה ומטמיעים בבצק.
  • מעבירים למשטח עבודה ולשים עד שהבצק חלק וגמיש. עוטפים בניילון נצמד ומניחים למנוחה לחצי שעה בערך.

 

המלית:

 

  • מערבבים יחד את כל חומרי המלית לקבלת תערובת אחידה. שומרים בקירור.

 

הרוטב:

 

  • במחבת רחבה מניחים את הדובדבנים, הסוכר והאלכוהול ומחממים על אש קטנה עד קבלת רוטב סמיך למדי.

 

הכיסונים:

 

  • מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה דק בעובי 2 מ"מ לערך (מי שברשותו מכונת פסטה-כדאי  להגיע למס' 6).
  • קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ, בעזרת חותכן עוגיות או כוס בקוטר דומה.
  • פורסים את עיגולי הבצק על שולחן עבודה מקומח.
  • מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול ומורחים מעט מים על היקף העיגול. מקפלים לחצי עיגול מעל המלית ליצירת כיסון חצי עגול. סוגרים את שני קצוות חצי העיגול זה מעל זה ומהדקים. מניחים על מגש מקומח מעט בשכבה אחת.
  • מבשלים את הכיסונים בשפע מים רותחים, 3 דקות לערך.
  • מוציאים אל מחבת עם מעט חמאה מומסת, לציפוי הכיסונים, או ישירות לצלחת ההגשה.
  • יוצקים בעזרת כף מעט מהרוטב והדובדבנים לצלחת. מגישים עם כף שמנת חמוצה.

 

סיום מתוק שירן כרמל

השף חגי לרנר, מרכז קורס בישול בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה

 

מחפשים עוד מתכונים עם דובדבנים? נסו את אלה:

שארלוט גבינה ודובדבנים

קלאפוטי דובדבנים

מאפינס דובדבנים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10